Mass whale stranding in Tasmania

 

Rescuers attempt to save the stranded whales

Australian authorities are racing to save dozens of pilot whales and a small pod of dolphins beached on an island.

The mammals have stranded themselves on King Island, in the Bass Strait between the mainland and the southern state of Tasmania.

Reports say about 140 out of nearly 200 whales have already died.

More than 400 whales have died in Tasmanian waters in recent months, in a phenomenon for which scientists still have no definitive explanation.

Whales on Naracooper beach, King Island.

และกาซซัลเฟอร์ไดออกไซด์ เป็นต้น กาซพิษเหล่านี้ต้องผุดขึ้นมาเป็นปริมาณมากด้วย ปลาวาฬเหล่านี้จึงต้องหนีตายมาแสนไกลทีเดียว

ELEVEN whales have been helped back to sea on the high tide early this morning  on South Bruny Island. (ใกล้กับเกาะทาสมาเนีย)

Elated wildlife scientists and whale rescue volunteers managed to save the whales from a pod of 30-35 which  became stranded yesterday afternoon at the South Bruny Island beach.
ที่ผ่านมาปลาวาฬนำร่อง ซึ่งเป็นสัตว์เลี้ยงลูกด้วยนม ตัวใหญ่เป็นที่ 2 รองจากปลาวาฬเพชรฆาต ได้มาเกยตื้นตายไปแล้วกว่า 400 ตัว ที่ประชาชนผู้มีจิตเมตตาให้การช่วยเหลือให้กลับลงทะเลไปมีน้อยมาก

สัญญาณนี้ มันบ่งบอกถึงความผิดปกติที่มันอยู่ในทะเลลึกทางขั้วโลกใต้ ทำให้พวกมันต้องว่ายน้ำหนีอะไรมาไกล ถึงทวีปออสเตรเลีย  มันอาจไม่มีอากาศหายใจพอเพียง เนื่องจากแกซพิษจากท้องทะเลผุดขึ้นมา เช่นกาซเมเทน ที่ร้ายแรงกว่ากาซคาร์บอนไดออกไซด์ 21 เท่า

The 194 pilot whales and half a dozen bottlenose dolphins became stranded on Naracoopa Beach on King Island on Sunday evening.

Chris Arthur, of Tasmania's Parks and Wildlife Service, told the Australian Broadcasting Corporation that 54 whales and seven dolphins were still alive.

"It's amazing, some will die straight away, some will survive for days," he said.

"These are fairly robust animals, pilot whales, we experienced that Local residents joined rescuers in trying to keep the animals wet and finding ways to move them out to open water. More than 100 King Island residents have volunteered to help the efforts.

Map

More than 150 pilot whales died after beaching themselves on Tasmania's remote west coast in November and 48 sperm whales died in January on a sandbar off Perkins Island.

Mass strandings of whales occur periodically in Australia and New Zealand, as the whales migrate to and from Antarctic waters, for reasons that are not entirely understood.

Theories include disturbance of echo-location, possibly by interference from sound produced by human activities at sea.

ท่านผู้หยั่งรู้ได้เปิดเผยไว้ว่า เมื่อโลกทวีความร้อนขึ้นต่อเนื่อง สัตว์ตัวเล็กๆจะค่อยๆทะยอยตายไปเรื่อยๆ และมันจะเขยิบใหญ่ขึ้นมาเรื่อยๆ ซึ่งปัจจุบัน ได้มาถึงมนุษย์โลกแล้ว ได้ตายไปแล้วทั่วโลกมากกว่าหลายแสนคน

เมื่อโลกร้อนไม่หยุดจากเหตุปัจจัย ภายในโลก และนอกโลก ได้กลุ้มรุม โลกนี้พร้อมๆกัน และยังมีของแถมที่ชาวโลกยังเข้าใจน้อย นั่นคือพลังงานแม่เหล็กที่หนักและร้อน พลังงานประจุลบจากกาแลกซี่อันโดรเมดา สิ่งเหล่านี้กำลังเข้าทำลายเซลล์ในร่างกายมนุษยย์ให้ด้อยคุณภาพลง และลดภูมิต้านทานโรคลงทุกๆเวลา ชาวโลกที่มีภูมิต้านทานน้อยอยู่แล้ว ก็จะเป็นโรคต่างๆทะยอยเสียชีวิต ไปมากขึ้นเรื่อยๆ ท่านรับฟังเอาไว้แล้ว ค่อยๆติดตามข่าวสารทั่วโลก แล้วลองจดจำไว้ ว่ามันเป็นเช่นนั้นจริงหรือไม่ แล้วเราได้เตรียมตัวเตรียมใจเอาไว้แล้วบ้างหรือยัง...สิ่งแวดล้อมและภัยอันตรายทั้งที่มองเห็นเป็นรูปธรรม และในรูปพลังงานลบ มีมากขึ้นทุกทีแล้ว

ช่วยเหลือปลาวาฬที่มาเกยตื้นตายให้ไปสู่มิติที่ดีกว่าเก่า

ด้วยพระบารมีของแสงทิพย์อริยธรรมของ พระบรมธรรมบิดา ได้ไปถึงปลาวาฬทุกๆตัว ที่มาเกยตื้นแล้วตายไป ให้ได้รับแสงทิพย์ทุกๆตัว ทั้งในอดีต ปัจจุบันและอนาคต บนชายหาดทุกๆแห่ง ได้ไปมีชีวิตในมิติที่ดีกว่าเก่า มีความสุขความเจริญสืบไป ไม่ต้องกลับมาเกิดเป็นปลาอีกนะ

เมื่อปลาทุกๆตัวได้เห็นแสงทิพย์แวววาวสดใสแล้ว ให้พากันดีใจรับเอาแสงทิพย์ไว้ในจิตใจของตนให้เต็มที่ และติดตามแสงทิพย์ไป โดยพร้อมเพรียงกันทุกๆตัว ความทุกข์ทั้งหลายที่เกิดขึ้นกับชีวิตบนโลกที่ผ่านมา จงลืมมันเสีย อย่าได้ไปเป็นกังวลถึงมันอีกต่อไป ตั้งหน้าติดตามแสงทิพย์ที่ได้พบแล้วกลับไปให้สุดทางกันนะ...โมทนา

เชิญทุกท่าน ร่วมสร้างบุญกุศลด้วยกัน ....ส่งต่อข่าวสารแก่เพื่อนๆ มีโอกาสชมจิ๊กซอร์ต่างๆ สำหรับนักค้นหาสาระชีวิตต่อภาพของตนเอง ทั้ง ด้านโลกียะและโลกุตระ ที่ ainews1.com จัดไว้บริการให้แก่เพื่อนๆทุกเพศวัยทุกคน ฟรี  ที่ลิงค์ /article385.html     Bookmark and Share